Sain käsiini uusimman (2/2007) Painonvartijat-lehden ja tutustuin siihen, vaikken täysin uskokaan Painonvartijoihin.

Ensimmäisenä silmiini sattui herkullisen Samettisen hedelmärahkan ohje. Ohje alkoi makeasti vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella ja maitorahkalla. Lisäksi rahkaan tuli persikkaa, omenaa ja pinnalle kaakaojauhetta, kuulostaapa hyvältä ja makialta, mutta, sitten tuli se mutta; rahkaan tuli lisätä vielä ¼ dl makeutusainetta ja se kuulostaa paljolta. Tarvitseeko vaniljavaahto pohjainen rahka oikeasti tuommoisen makean tujauksen?

 

Seuraava silmiin osunut resepti oli välipalaksi tarkoitettu Mustikka-banaanismoothie. Mustikoiden, puolikkaan banaanin, maustamattoman jogurtin ja muskottipähkinän lisäksi tähänkin reseptiin oli hulautettu 1 ruokalusikallinen makeutusainetta.

 

Miksi makeisiin ruokiin pitää lisätä keinotekoista makeaa? Eikö kumminkin olisi terveellisempää tunkea se bansku kokonaan sinne smoothieen, kuin laittaa sinne keinomakiaa? Uskoakseni tuo smoothie olisi ihan hyvä ja makea sillä puolikkaalla banaanilla, ilman keinomakeaa.

 944-painonhallintapuntari.gif

En voinut olla miettimättä, onko Painonvartijoilla hyvä sopimus jonkun makeutusaineyrityksen kanssa vai koettavatko he ylläpitää ihmisten makeusriippuvuutta tai jopa aiheuttaa sitä?

 

Taidan ottaa nuo resptit kumminkin käyttöön, ilman makeutusainetta.